Előfizetői tartalom

Szép csendben elhúz mellettünk Európa az oltásokkal – Mit lép erre a kormány?

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy az elmúlt hetekben jelentősen lelassult a magyar oltási tempó, jelenleg a felnőttek kicsit több mint 60 százaléka van beoltva hazánkban. Persze a kezdeti roham után mindenhol visszaesik az oltakozási kedv, azonban egyáltalán nem mindegy, milyen szinten éri el a plafont, tekintettel arra, hogy minden bizonnyal hozzánk is elér a negyedik járványhullám. Európában ma már vannak olyan országok is, ahol az emberek 70-80 százaléka kapott egy oltást, vagyis szép lassan elolvad a kezdeti magyar előny. Ebben pedig talán a túl nagy lazításnak is szerepe lehet, hiszen a korlátozások szinte teljes feloldása és a védettségi igazolvány szerepének csökkentése óta már nincs miért felvenni az oltást a magyar felnőttek több mint egyharmadának.

Visszaesett az oltási kedv Hetek óta azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb oltást sikerül beadni Magyarországon, pedig ma már senkinek nem kell vakcinára várnia, sőt bárki válogathat az egyes oltóanyagok között. Ugyanakkor az 5 millió beoltott elérése óta nagyon lassan emelkedik az adat, az első oltások napi számának mozgóátlaga hétezer alá esett vissza, amire február óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés