Előfizetői tartalom

Összeomlás után feltámadás: úgy viszik az új autókat, mintha ingyen adnák

Portfolio
Jelentős mértékben emelkedett a forgalomba helyezett új személyautók száma az Európai Unióban júniusban is; immár a negyedik egymást követő hónapban mértek erőteljes növekedést, ami nem meglepő, mivel a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások és a súlyos bizonytalanság miatt jelentősen visszaesett az autópiac, tehát az erős számok nagyrészt a bázishatásnak tudhatók be. Mindazonáltal elvitathatatlan, hogy blokk legnagyobb piacain jellemzően szépen folytatódik a talpra állás, bár például a második legnagyobb autópiacnak számító Franciaországban csökkentek a júniusi eladások a tavalyi év azonos időszakához képest.

2021 júniusában ismét nőtt a személygépkocsi-regisztrációk száma az Európai Unióban (+10,4%) az előző év azonos hónapjához képest, bár a növekedés csak szerényebb ütemben zajlott, mint ahogyan az a korábbi hónapokban megszokhattuk. Júniusban összesen 1,05 millió autót regisztráltak az Európai Unióban, szemben a tavaly júniusi 0,96 millió darabbal. Az EU főbb autópiacait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés