Előfizetői tartalom

Merkely Béla: jön a junior vakcina a 12 év alattiaknak

Portfolio
Sokat beszélünk a harmadik oltások témájáról, de ennél is fontosabb az, hogy az első és második oltást minél többen felvegyék a fiatalabb és az idősebb korosztályban is, mert ez segít tompítani a negyedik hullámot, a 12 év alattiaknak pedig jön majd az ún. Junior vakcina – többek között ezeket mondta az Indexnek adott interjúban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Az interjú néhány fontosabb állítása: Az antitest vizsgálat a vírusfertőzés igazolására szolgál, de ha valaki a saját alacsony, vagy ki nem alakult antitest szintje miatt továbbra is bezártságban és félelemben él, vagy az alapbetegsége miatt az orvosa azt javasolja, akkor kérje a harmadik oltást. Az oltó orvos feladata eldönteni, hogy milyen vakcinát ad be harmadikként....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés