Előfizetői tartalom

Energiahivatal: jelentősen nőtt a hazai földgázfogyasztás áprilisban

MTI
A földgáz belföldi felhasználása mintegy 33 ezer petajoule (PJ) volt Magyarországon idén áprilisban, 37 százalékkal több, mint egy éve, a villamosenergia-felhasználás pedig 13,6 százalékkal 3851 gigawattórára (GWh) nőtt tavaly áprilishoz képest - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán az MTI-vel, áprilisi energiastatisztikai riportja alapján.

A közlemény szerint az áprilisi 3031 GWh bruttó villamosenergia-termelés 48 százaléka volt nukleáris eredetű, 22 százalékát biztosította földgáz, 8 százalékát szén- és széntermékek, 21 százalékát megújuló energia, egyéb forrásból kevesebb mint 1 százaléka származott. A megújuló energiaforrásból termelt áram 53 százalékát nap, 26 százalékát biomassza, 12...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés