párizs
Gazdaság

Franciaország Covid-igazolást kér a Vaslady-t látogató turistáktól

MTI
A látogatóknak szerdától koronavírus elleni védettségi igazolásra lesz szükségük ahhoz, hogy felkeressék a párizsi Eiffel-tornyot vagy franciaországi múzeumokba és mozikba látogassanak.

Ez a francia kormány új intézkedés-sorozatának első lépése a koronavírus delta variánsa által okozott fertőzésszám ugrásszerű megemelkedése elleni küzdelemben.

Az új szabályozás hatályba lépésével mindazoknak a turistáknak, akik szerdán "felkészületlenül" érkeztek Párizs emblematikus építményéhez, gyors helyi vírustesztért kellett folyamodniuk.

A védettségi igazolás megszerzéséhez a látogatóknak bizonyítaniuk kell, hogy

  • vagy megkapták mindkét oltást,
  • vagy negatív vírusteszttel rendelkeznek,
  • vagy bizonyítaniuk kell, hogy nemrég felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből.

Az Eiffel-toronynál maszkos munkatársak szkennelték a digitális védettségi igazolványok QR-kódjait és ellenőrizték a kinyomtatott oltási vagy tesztelési dokumentumokat.

A francia kormány rendelete szerdán a kulturális és turisztikai nevezetességekre kiterjedő hatállyal lépett életbe.

A turisták és látogatók reakciói különbözőképp reagáltak az új követelményekre. Voltak, akik jogaik korlátozását sérelmezték, de voltak olyanok is, akik magától értetődőnek tartották azokat.

Emmanuel Macron francia elnök ki akarja terjeszteni a "COVID-igazolás" követelményét valamennyi francia étteremre és a közélet más területeire is, valamint az egészségügyben dolgozók számára kötelezővé tenné az oltást. A fenti változásokat lehetővé tevő törvényjavaslatról szerdán a francia nemzetgyűlés alsóházában vitáztak. A kormány szeretné a lehető leggyorsabban elnyerni a parlament jóváhagyását, de a törvényjavaslat jelentős ellenállásba ütközött: a hétvégén több mint 100 ezren tüntettek a tervezett intézkedés ellen szerte Franciaországban.

A miniszterelnök szerdán be is jelentette, hogy a kormány a francia alkotmánybíróság jóváhagyását fogja kérni, amely azonban időt vesz igénybe. Azt a kormányzati tervet ugyanakkor el kellett halasztani, hogy a tizenéveseknek augusztustól kötelező legyen használni a védettségi igazolást, a szülők, étteremtulajdonosok és mások bírálatai miatt. A kormány azt szeretné, hogy a kötelező bérlet mindenkire vonatkozzon 12 éves kor felett, és szeptembertől oltási kampányt indít az általános iskolák felső tagozataiban és a középiskolákban - nyilatkozta Jean Castex.

Franciaországban a napi új fertőzések száma tavasszal jelentősen lecsökkent, de az elmúlt két hétben számuk ismét megugrott.

Egyes régiókban újra visszaállítják a járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat.

A kormány aggódik, hogy a következő hetekben ismét nőni fog a kórházakra nehezedő nyomás. A világ újabb hullámmal áll szemben, ezért lépnünk kell. A megoldás az oltás - mondta Jean Castex francia miniszterelnök szerdán a francia állami 1-es tévécsatornának.

Címlapkép forrása: Getty Images

75 éves a forint 5 forintos érme mnb
GettyImages-1211246429 (13)
németország nyugdíj_getty
zöld ingatlan
vakcina
maszk_GettyImages-1214207063
pfizervakcina

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
75 éves a forint 5 forintos érme mnb