Előfizetői tartalom

Harmadik oltás Magyarországon: kinek, mikor és milyen vakcina legyen az újabb adag?

Ferkó Nikolett
Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a harmadik oltás beadatását, akár már négy hónappal a második után. Ezért Falus András immunológust, Rusvai Miklós virológust és Dobson Szabolcs szakgyógyszerészt arról kérdeztük, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a harmadik oltás beadásakor és felvételekor. A szakértők szerint indokolt lehet a vakcinák kombinálása, azonban fokozott figyelemmel kell eljárni. Cikkünkben a szakértői vélemények és a vizsgálatokra támaszkodó irodalom alapján azt is bemutatjuk, mely vakcinák mikor jöhetnek szóba harmadik oltásként.

Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban bejelentette, hogy lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét, azzal az ajánlással, hogy a második oltás után négy hónap teljen el. A harmadik oltásról való döntésben elsősorban az egészségügyi miniszternek és az országos tiszti főorvosnak van hatásköre, akik szakemberek véleményét is mérlegelik. Kásler Miklós, az Emberi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái