Előfizetői tartalom

Újra lehet népszavazást tartani Magyarországon, Karácsony Gergely is előállt öt témával (2.)

Portfolio
A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint újra lehet Magyarországon népszavazást rendezni és ennek a jogszabályi lehetőségnek az apropóján jelentette be ma délelőtt Orbán Viktor kormányfő, hogy a gyermekvédelminek nevezett törvény kapcsán öt kérdésben népszavazást tervez a kormány. Ezután röviddel Karácsony Gergely főpolgármester is bejelentette, hogy öt témában javasolna népszavazást rendezni. Cikkünk eredeti verziójakor Karácsony még csak három témát jelzett, amelyet aztán a délutáni sajtótájékoztatóján ötre bővített.

A 438/2021. (VII. 21.) kormányrendelet (a veszélyhelyzet fennmaradásából fakadó jogkör alapján) módosítja a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvényt azzal, hogy ma reggel 8 órától „országos népszavazás kezdeményezhető”. Mivel az említett törvény hatálya az őszi parlamenti ülésszak első napját követő 15. napig tart, a kormányrendelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés