Angela Merkel nemetorszag aggodalom koronavirus jarvany terjedes 210722
Gazdaság

Aggasztja Merkelt a fertőzöttek számának exponenciális növekedése

Portfolio
Angela Merkel német kancellár csütörtöki berlini sajtótájékoztatóján kijelentette: aggasztja a koronavírus-fertőzöttek számának exponenciális növekedése.

Merkel felszólította a német állampolgárokat, hogy oltassák be magukat.

"Mindannyian szeretnénk, ha az élet visszatérne a normális kerékvágásba" - hangsúlyozta.

Minél többünket beoltottak, annál szabadabbak leszünk

- tette hozzá. A német kancellár megjegyezte: továbbra is fontos, hogy az emberek hordják a maszkot, és minél sűrűbben szellőztessenek.

A kancellár arra kérte azokat, akik hisznek az oltás hatásosságában, hogy győzzék meg kételkedő ismerőseiket. Az oltás nemcsak a beoltottat védi, hanem szeretteit és hozzátartozóit is - mutatott rá.

Megjegyezte: továbbra is fontos, hogy az emberek hordják a maszkot, minél sűrűbben szellőztessenek, teszteltessenek, és tartsák meg a fizikai távolságot egymástól.

Merkel arról is beszélt, hogy a múlt heti áradások hatalmas károkat okoztak Németország nyugati részén, és az újjáépítés sokáig tart majd. "Türelemre lesz szükségünk" - hangsúlyozta a német kancellár, megjegyezve, hogy továbbra is több embert eltűntként tartanak számon.

Merkel kiemelte: az a cél, hogy közösen finanszírozzák az áradások okozta károk helyreállítását. Hozzátette: a következő napokban egyeztetnek a tartományi vezetőkkel a helyreállítási alap finanszírozásának részleteiről. A szövetségi kormány szerdán kétszázmillió eurós gyorssegélyt bocsátott az érintett tartományok rendelkezésére. Az áradásokban több mint százhetvenen vesztették életüket.

A kancellár azt is elmondta: szerinte szigorúbban kellene ellenőrizni, hogy kik férhetnek hozzá a kémszoftverekhez, mert fontos, hogy ezek az eszközök ne kerüljenek rossz kezekbe.

Aláhúzta: nem lenne szabad, hogy olyan országok is hozzáférjenek az ilyen típusú szoftverekhez, ahol nem biztosított, hogy az igazságügyi hatóságok ellenőrzik azok felhasználását.

Merkel arra a - különféle médiaszervezetek által a napokban nyilvánosságra hozott - vizsgálatra reagált, amelyből kiderült, hogy az izraeli NSO vállalat által gyártott Pegasus kémprogramot számos esetben használták sikerrel újságírók, politikusok és aktivisták megfigyelésére globális szinten.

Merkel emellett üdvözölte, hogy Berlinnek és Washingtonnak sikerült megállapodásra jutnia az Északi Áramlat-2 orosz földgázvezeték építésének befejezésével kapcsolatban, anélkül, hogy további amerikai büntetőintézkedések bevezetésére kerülne sor. A kancellár aláhúzta: Moszkva ígéretet tett arra, hogy nem fogja politikai fegyverként használni az energiát. Ellenkező esetben Washington és Berlin is elkötelezett a szankciók mellett.

Németországnak mindig is érdekében fog állni, hogy párbeszédet folytasson Oroszországgal - hangsúlyozta Merkel. Hozzátette: Moszkva természetesen nem fontosabb partner, mint Ukrajna vagy Lengyelország, amelyek hevesen ellenzik az Északi Áramlat-2-t.

Címlapkép forrása: Európai Unió, az Európai Tanács médiatára

görög santorini getty stock
google
GettyImages-1201452177

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Alapblog Hülye voltam

Archívumunkból (2017): Mennyiszer hallottam ezt a szöveget barátoktól, spekiktől, befektetőktől. Egyszerű magyarázat...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
görög santorini getty stock