Előfizetői tartalom

Elnézést kért az ausztrál miniszterelnök az oltási kampány lassúsásáért

MTI
Elnézést kért csütörtökön Scott Morrison ausztrál miniszterelnök újságírók előtt, amiért az ország - a kormány előzetes ígéretei ellenére - elmaradt a koronavírus elleni oltási kampányban, a vírus gócának számító Új-Dél-Wales állam miniszterelnöke pedig leszögezte: az emberek csakis az oltások révén élhetnek ismét korlátozások nélkül.

A 25 milliós Ausztráliában mostanáig naponta kevesebb mint 150 ezer oltást adnak be, sokkal kevesebbet, mint más fejlett országok, jóllehet Canberra azt közölte, hogy az elkövetkezendő hetekben érkező Pfizer- és Moderna-oltóanyagok segítségével az év végére sikerül beoltani a felnőtt lakosságot. Mindeközben az ország legnépesebb államának számító Új-Dél-Walesből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés