Előfizetői tartalom

Morawiecki: amerikai és az európai szövetségesek önző módon viszonyulnak az Északi Áramlat-2 projekthez

MTI
Csalódottságát fejezte ki az Északi Áramlat-2 német-orosz gázvezetékről szóló amerikai-német egyezség kapcsán csütörtökön Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, úgy vélekedve, hogy az amerikai és az európai szövetségesek önző módon viszonyulnak a projekthez. Andrzej Duda elnök szerint az egyezség  a kész tények elé állítás politikájára biztathatja Moszkvát.

Morawiecki egy vidéki sajtóértekezletén újságírói kérdésre reagálva kommentálta a Balti-tenger alatt húzódó, 98 százalékban már befejezett Északi Áramlat-2 gázvezeték körüli legújabb fejleményeket. Aláhúzta, Varsó kezdettől fogva próbálta meggyőzni amerikai és európai szövetségeseit arról, hogy a gázvezeték segíti Oroszország fegyverkezését, és fenyegetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés