Előfizetői tartalom

Nálunk is kezd gyorsulni a járvány, mérlegeli a kötelező oltást a kormány

Portfolio
Idehaza 71 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak tegnap, így a hétnapos mozgóátlag 50 körülig emelkedett, ez pedig jelzi, hogy a járvány visszaszorulása helyett a gyorsabb terjedésnek vagyunk tanúi. A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is bejelentette, hogy 14 új olyan fertőzést azonosítottak, amelynél a nagyon fertőző delta (indiai) variáns volt az ok, és további 1 embernél a gamma (brazil), így összesen eddig már 23 főnél találták meg Magyarországon a delta variánst és 2 főnél a brazil variánst. Gulyás azt is jelezte, hogy foglalkozni fog a kormány a kötelező oltásra vonatkozó MKIK-javaslattal és például a vendéglátásban, oktatásban, egyéb szolgáltatási munkakörökben ez akár realitássá is válhat. Közben több országban is intenzíven terjed a járvány, például a magas átoltottságú Izraelben is, és a kórházi esetszám is emelkedik. Friss híreink a koronavírus-járványról az alábbi hírfolyamunkban olvasható.

2021. július 22. 21:20 Az EU 200 millió vakcinát juttat az alacsony és közepes jövedelmű országoknak A koronavírus-járvány világméretű leküzdése érdekében az Európai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái