Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: az MNB elkötelezett az euró sikeres és biztonságos bevezetése mellett

Olyan módon kell a jövőben bevezetnünk az eurót, hogy az biztosítsa a magyar gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségét – mondta a Portfolionak adott interjúban Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke. A jegybanki vezető szerint fontos, hogy tényszerű, szakmai diskurzus induljon arról, mikor és hogyan érdemes csatlakoznunk az eurózónához. Ezen a téren az MNB tartja magát a másfél éve bemutatott kritériumrendszerhez, ami a sikeres belépés kulcsa lehet.

Portfolio: Az Eurobarométer legfrissebb felmérése szerint a magyarok több mint kétharmada szeretné bevezetni az eurót, miközben a kormány és a jegybank évek óta „jegeli a témát”. Mivel tudja biztatni a magyarok többségét, fogunk még valaha magyar euróval fizetni? Virág Barnabás: A friss felmérésben 69 százalék volt az euró támogatottsága, ami nem újdonság, az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés