Előfizetői tartalom

Itt a mesterterv, hogyan lehetne kivédeni a következő nagy világjárványt

Portfolio
Dr. Anthony S. Fauci, az Allergia és Fertőző Betegségek Nemzeti Intézetének igazgatója egy ambiciózus és költséges tervről beszélt, amivel fel lehetne készülni a következő nagy világjárványokra. Ez évente több milliárd dollárba kerülne, öt évbe telne, amíg az első eredmények megszületnének, és hatalmas tudóstábot vonna be, mondta a szakember.

Az elképzelés szerint prototípus vakcinákat kellene készíteni, amelyek védelmet nyújtanak egy új világjárványt kirobbantó, mintegy 20 víruscsaládba tartozó vírus ellen. A Covid-19 esetében sikeresnek bizonyult kutatási eszközökkel a kutatók feltárnák az egyes vírusok molekuláris szerkezetét, megtudnák, hogy az antitesteknek hol kell lecsapniuk rájuk, és hogyan lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés