FONTOS Súlyos utóhatásai vannak Magyarországon a koronavírus-járványnak
 
Előfizetői tartalom

Matolcsy György ismét bírálta a kormányt: az újraindulás lefulladásától tart

Portfolio
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Nemzetben megjelent írásában ismét kritikát fogalmazott meg a költségvetési vita kapcsán: a magas költségvetési hiány és államadósság szerinte megnehezíti a későbbi forráshoz jutást, ami helyreállítási paradoxonhoz vezethet. Az írás legnagyobb részében viszont a beruházásokról írt. Szerinte a forrásokat tudásintenzív beruházásokba kéne fektetni, Magyarországon ehelyett viszont magas az építési jellegű beruházások aránya. Matolcsy úgy fogalmaz, hogy "az állam vasba és betonba, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet."

"Áttérés az okostőke-intenzív pályára" címmel jelentett meg a Magyar Nemzet online felületén véleménycikket Matolcsy György MNB-elnök. A jegybankelnök ismét kitért a 2022-es költségvetésről szóló vitára, amely az MNB és a kormány közt zajlik. A jegybankelnök többször jelezte, nem tartja helyesnek a 2022-re betervezett 5,9%-os költségvetési hiányt, és ezúttal is úgy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái