Előfizetői tartalom

Matolcsy György ismét bírálta a kormányt: az újraindulás lefulladásától tart

Portfolio
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Nemzetben megjelent írásában ismét kritikát fogalmazott meg a költségvetési vita kapcsán: a magas költségvetési hiány és államadósság szerinte megnehezíti a későbbi forráshoz jutást, ami helyreállítási paradoxonhoz vezethet. Az írás legnagyobb részében viszont a beruházásokról írt. Szerinte a forrásokat tudásintenzív beruházásokba kéne fektetni, Magyarországon ehelyett viszont magas az építési jellegű beruházások aránya. Matolcsy úgy fogalmaz, hogy "az állam vasba és betonba, nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet."

"Áttérés az okostőke-intenzív pályára" címmel jelentett meg a Magyar Nemzet online felületén véleménycikket Matolcsy György MNB-elnök. A jegybankelnök ismét kitért a 2022-es költségvetésről szóló vitára, amely az MNB és a kormány közt zajlik. A jegybankelnök többször jelezte, nem tartja helyesnek a 2022-re betervezett 5,9%-os költségvetési hiányt, és ezúttal is úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés