Előfizetői tartalom

Itt a kamatdöntés utáni közlemény: határozott folytatást ígér az MNB!

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank megítélése szerint az inflációs kilátásokat övező kockázatok továbbra is felfelé mutatnak. Az árstabilitás biztosítása, a másodkörös inflációs hatások megelőzése és az inflációs várakozások horgonyzása érdekében a Monetáris Tanács indokoltnak tartja a kamatemelési ciklus havi ütemű, határozott lépésekkel történő folytatását - áll a monetáris tanács 15 órakor megjelent, kamatemelést indokló közleményében. A friss üzenet még erőteljesebb elköteleződés sugall a monetáris szigor iránt, mint az egy hónappal ezelőtti közlemény. Ma a Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete az irányadó kamat 30 bázispontos emelésével folytatta a kamatemelési ciklusát.

A mai kamatdöntés indoklásában megmaradt annak hangsúlyozása, hogy a Monetáris Tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak. Ez alapján megerősödött az az értékelésünk, hogy a 0,3 százalékpontos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái