Előfizetői tartalom

Koronavírus: az ausztrálok nem engednek a vasszigorból

MTI
Négy héttel ismét meghosszabbították szerdán a kijárási és egyéb korlátozásokat Sydneyben, miután eddig az intézkedésekkel egyelőre nem sikerült elfojtani az új típusú koronavírus terjedését. Eredetileg három nap múlva járt volna le a korábban bevezetett intézkedések hatálya, amelyet most augusztus 28-ig hosszabbítottak meg, mert a delta variáns terjedése továbbra sem lassul. A hatóságok világossá tették, hogy csaknem nullára kell szorítani a vírus közösségi terjedését, hogy a korlátozásokat fel lehessen oldani.

Ugyanolyan feldúlt és frusztrált vagyok, mint Önök mindannyian, hogy nem sikerült a kívánt szintre szorítani az esetszámokat, de ez a valóság. Azzal kell főznünk, amink van, és ezzel a helyzettel kell megbirkózni, és ezért hoztuk meg a döntést a hosszabbításról - indokolta a kormányzat lépéseit az állam miniszterelnöke, Gladys Berejiklian, hangsúlyozva, hogy a rendőrség...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái