Előfizetői tartalom

Lassul a kínai ipar lendülete

MTI
Tovább mérséklődött a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése júliusban, amikor az ország több részét megbénította a szélsőséges időjárás.  A szombaton közölt adatok szerint a nemzeti statisztikai hivatal, valamint a kínai logisztikai és beszerzési szövetség (CFLP) által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 50,4 pontra csökkent júliusban. Elemzők 50,8 pontra számítottak a júniusi, 50,9 pont után.

Csao Csing-ho, a kínai statisztikai hivatal vezető elemzője az adatokkal egy időben közzétett közleményben a teljesítmény gyengülését elsősorban a júliusban az ország több részét sújtó szélsőséges időjárásnak - rendkívüli hőségnek, áradásoknak -, továbbá annak tulajdonította, hogy a vállalatok egy része ilyenkor végzi a berendezések és gépek karbantartását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés