FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Még mindig nem költünk annyit a boltokban, mint a járvány előtt

Portfolio
Júniusban a kiskereskedelmi forgalom volumene (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 0,6%-kal haladta meg az előző havi szintet. A növekedés jó hírnek számít az utóbbi hónapokban inkább stagnálgató trendjéhez képest, de egyértelmű kitörésről még nem beszélhetünk, és a koronavírus-járvány előtti szintet sem érte el a forgalom.

A júniusi forgalombővülés leginkább a tartós fogyasztási cikkek területén volt megfigyelhető. A volumen alakulásának mintázata nem változott érdemben: a járvány kitörése a forgalom zuhanásszerű visszaesését okozta, majd gyors korrekció következett. A javulás üteme azonban néhány hónap után jelentősen mérséklődött, majd az idén már csak stagnáló tendenciát látunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés