Előfizetői tartalom

Itt a várva várt amerikai munkaerőpiaci adat: meglepően jól alakult a július

Portfolio
Közzétette az amerikai munkaerő-nyilvántartó hivatal a friss foglalkoztatottsági adatokat júliusból. Az adatok pozitív meglepetést okoztak, túlteljesítették az elemzői várakozásokat. Az adat annak fényében különösen meglepő, hogy az amerikai gazdaság a lassulás jeleit mutatja, és az ADP szerdai közlése a versenyszférában foglalkoztatottakról kifejezetten kedvezőtlenül alakult.

943 ezerrel nőtt az amerikai (mezőgazdaságon kívül) foglalkoztatottak száma júliusban a munkaügyi hivatal friss közlése szerint. A növekedés mértéke meglepő, az elemzők 870 ezer új foglalkoztatottra számítottak. Gyorsulást jelent ez az előző havi változáshoz képest is, júniusban 938 ezren találtak vissza a munkaerőpiacra. A munkanélküliségi ráta 5,4%-ra süllyedt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés