Előfizetői tartalom

Kijött a rendelet a műtét előtti fizetős PCR-tesztről: találtunk egy érdekes kivételt is

Portfolio
A pénteken délután megjelent 469/2021. (VIII. 6.) kormányrendelet szabályozza, mely esetekben ingyenes a PCR teszt műtéti beavatkozás előtt. Az ombudsmannak csak részben igazat adva néhány csoportra kiterjeszti a kormány az ingyenes tesztelés lehetőségét, azonban az előzetesen kommunikált kivételeken túl egy gumiszabályt is elrejtett a rendeletben, amivel a gyakorlatban sokan felmentést kaphatnak a teszt fizetési kötelezettsége alól.

Az alapvető jogok biztosa korábban felkérte Kásler Miklós minisztert, hogy vonja vissza azt a rendelkezését, amely szerint védettségi igazolvány hiányában csak az önköltséges teszt megfizetése mellett vehetők igénybe bizonyos egészségügyi ellátások. Kapcsolódó cikkünk 2021. 08. 03. Kásler Miklósnak vissza kell vonnia az önköltséges tesztre vonatkozó előírását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés