Előfizetői tartalom

Magyar diák nyerte az egyetemisták nemzetközi matematikaversenyét

MTI
Az ELTE matematika alapszakának végzett diákja nyerte a 28. International Mathematics Competition for University Students (IMC) elnevezésű, kifejezetten egyetemisták számára megrendezett nemzetközi matematikaversenyt. Gáspár Attila 590 diák közül végzett az első helyen és egyedüliként vehette át a verseny kiemelt első díját, a Grand Grand First Prize-t - tájékoztatta vasárnap az ELTE az MTI-t.

Az egyetem közleménye szerint a járványhelyzet miatt immár második alkalommal online megszervezett matematikaversenyt hagyományosan Bulgáriában, Blagoevgradban rendezik meg minden évben, és az utóbbi időben az egyetemisták egyik legrangosabb nemzetközi versenyévé nőtte ki magát.      Az online megmérettetésen két egymást követő napon kellett a versenyzőknek négy-négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés