Előfizetői tartalom

Kiírták a Budapest-Belgrád vasútvonal újabb szakaszának tenderét

Portfolio
Két évvel azután, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal ún. déli, Soroksár és Kelebia közötti szakaszára kiírták a nagy, 2 milliárd dolláros felújítási és bővítési tendert, a minap kiírták az északi rövid, Ferencváros és Soroksár közötti szakaszra is a kivitelezési tendert. Itt nem adták meg a beruházás becsült teljes értékét vagy nagyságrendjét a közel 7 km-es szakaszra, de több korlátot is beépítettek a kiírásba, amelynek eredményét már decemberben megismerhetjük.

A Budapest-Belgrád 166 km-es magyarországi vasúti szakasszal kapcsolatos projekt kivitelezője a kínai-magyar vegyesvállalat, a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt., amely múlt pénteken írta ki a közbeszerzést a MÁV honlapján elérhető anyag szerint. A déli, Soroksár és Kelebia közötti szakaszra már 2019 nyarán kiírták a tervezési és kivitelezési szerződését, a nyertes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés