Előfizetői tartalom

Megtorpant júniusban a magyar ipari termelés

Portfolio
A májusi 3,3%-os növekedés után júniusban 0,3%-kal csökkent az ipari termelés Magyarországon a szezonálisan és munkanaphatástól megtisztított adatok szerint – közölte második becslése során csütörtökön a KSH. A koronavírus-járvány tavalyi első hulláma és az idén májusi újranyitás, azaz a bázishatás miatt természetesen az éves növekedési index igen impresszív (22%-os), és ezzel együtt az ipari termelés volumene már hónapok óta meghaladja a járvány kitörése előtti hónapok szintjét, illetve az idén júniusi kibocsátási szint a 2019. júniusi szintet is felülmúlja. Jó hír, hogy az új belföldi megrendelések különösen gyorsan nőnek és így a rendelésállományi adatok is érdemben meghaladják az egy évvel ezelőttit.

A KSH a második becslésével nem változtatott azon, hogy júniusban éves alapon 22%-os volt az ipari termelés növekedése. Ez úgy jött össze, hogy: Az ipari export volumene 14,4%-kal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A feldolgozóipari exportértékesítés 32%-át képviselő járműgyártás kivitele 11,3, a 15%-os súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés