Előfizetői tartalom

Viharos körülmények között, de megszavazták a lengyel médiatörvény módosítását

MTI
|
Portfolio
Heves parlamenti vita után jóváhagyta szerda este a lengyel alsóház a médiatörvénynek a külföldi részesedésű média működési engedélyeiről szóló, a TVN24 amerikai hírtévét is érintő módosítását, amely miatt felmerült Washingtonban, hogy amerikai csapatokat helyeznének át Lengyelországból például Romániába. A javaslat most a felsőház elé kerül, ahol jó eséllyel leszavazzák majd a kezdeményezést, így az újra az alsóház elé kerülhet majd.

Ennél az ügynél átment a kormány akarata Az alsóházi szavazási eredmény azt mutatja, hogy a Jog és Igazságosság (PiS) vezette frakció képes keresztülvinni legalább egyes tervezeteit a parlamentben azt követően is, hogy az egyik kisebb párt, az Egyetértés szerdán kilépett a kormánykoalícióból. Ehhez ellenzéki, vagy frissen azzá vált képviselők átszavazására volt szüksége....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés