Előfizetői tartalom

Csak az a kérdés, mekkorát robbant a magyar gazdaság – Szinte biztosan teljesül Orbán Viktor nagy ígérete

Nagyrészt a tavalyi alacsony bázis miatt biztosra vehető, hogy korábban sosem látott, éves alapon kétszámjegyű ütemben növekedett a magyar GDP a második negyedévben. Ennél fontosabb, hogy az előző negyedévhez képest is dinamikus bővülés lehetett a második negyedévben. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint az sem kérdés, hogy teljesül-e a kormányfő által kitűzött 5,5 százalékos idei növekedés, ami után a családok visszakaphatják befizetett személyi jövedelemadójukat. Sőt, a várakozások szerint még a 2022-es növekedés is meghaladhatja a korábbi évek átlagát, vagyis középtávon is erőteljes lehet a visszapattanás a járvány okozta válságból.

Sosem látott növekedés lehetett a gazdaságban Tavaly a második negyedévben a koronavírus-járvány kitörésével párhuzamosan 13,3%-kal zuhant a magyar gazdaság teljesítménye, ennek a történelmi visszaesésnek köszönhetően jön most történelmi visszapattanás. Ugyanis ahogy ekkora zuhanásra, úgy két számjegyű visszapattanásra sem volt még soha példa, most viszont a Portfolio...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés