Előfizetői tartalom

Megjött Matolcsy György legújabb figyelmeztetése

Portfolio
A következő pénzügyi válság itt kopogtat, nem az a kérdés, hogy jön-e, hanem hogy mikor és hogyan érkezik meg - vélekedik legújabb publicisztikájában Matolcsy György jegybankelnök, aki szerint a térségünkben a baltiak, a lengyelek és a románok jobban kezelték a válságot, mint a többiek, köztük mi, magyarok. Az MNB elnöke felvázolja a legutóbbi válságkezelés tanulságait, javaslatokat is tesz és utalásokat arra, hogy egy új intézményt kellene felálltani a magyar gazdaságpolitikában.

Hétfő délben megjelent Matolcsy György szokásos heti értekezése a Magyar Nemzetben, ebben megint a válságkezelést értékeli a versenyképességi szempontok alapján. Szerinte a koronavírus-járvány utáni pénzügyi válság most elmaradt, mert az előző válságokból tanult a világ. Ennek viszont következményei vannak: a világgazdaságban mindenhol pénzügyi buborékok alakultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés