Előfizetői tartalom

A régió csúcsára és Európa dobogójára rakétázott a magyar növekedés

Portfolio
Újra Kelet-Közép-Európa csúcsára ugrott a magyar gazdaság növekedése a második negyedévben, sőt az eddig ismert adatok alapján csak a spanyol és a francia GDP tudott erősebben növekedni – derül ki az Eurostat kedden megjelent előzetes jelentéséből. Az első negyedévhez képest mért növekedésünk alapján a kontinensen a hatodik helyen állunk,, de a régióban szintén kiemelkedett a bővülésünk.

A KSH kedd reggeli előzetes adata után délelőtt az Eurostat is közölte a második negyedéves adatokat a GDP-növekedésről. Az Európai Unió gazdasága éves alapon 13,2 százalékkal ugrott meg, az első negyedévhez képest pedig 1,9%-os volt a bővülés. Az ennél szűkebb kör, az eurózóna gazdasága 2 százalékkal növekedett április és július között, míg a tavalyi második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés