Előfizetői tartalom

Elkezdődött a zöld átalakulás: első lépések a hazai vállalatoknál

Portfolio
Árvizek, erdőtüzek, sorra megdőlő melegrekordok és extrém időjárási viszonyok: az elmúlt évtizedekben a klímához köthető természeti katasztrófák száma megsokszorozódott, ezek kapcsolata a klímaváltozással pedig évről évre szorosabbnak tűnik. A megoldás egyszerű, ám kivitelezése igazi embert (emberiséget) próbáló feladat: csökkenteni kell a károsanyag-kibocsátást és át kell állni a fenntartható megoldásokra. Nem csak állami hatáskör ennek az elérése, a gazdaság minden szintjén, minden szereplőnek megvan a maga felelőssége a fenntartható jövő kialakításában. Mit tehet az állam, mit a vállalkozások? Miért is éri meg egyáltalán a marketingen túl fenntarthatóvá tenni egy cég működését? Hogyan tud zöldülni a pénzszektor, és mit hoz a jövő az energiapiacon, ahogy egyre fogynak a szén-dioxid kvóták? A kommunikáció szintjén már minden szereplő elkötelezte magát, de mégis, hogyan valósítják meg a klímasemleges célkitűzéseket a gyakorlatban? Feszítő, égető kérdések ezek, amelyekkel mind foglalkozunk a Portfolio szeptember 7-ei Sustainable World 2021 konferenciáján.

Fenntarthatóság a gazdaság és a politika fókuszában Az Európai Unió évről évre elkötelezettebb a klímacéljai megvalósításában. A 2050-es karbonsemlegesség már ismert támpont, ennek elérése azonban úgy tűnik csak egyre drasztikusabb lépések útján lehetséges. Eközben a magyar kormány is elkötelezett a célok tartásában, ám a mikéntekben itt is van némi súrlódás....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés