Előfizetői tartalom

Itt a friss GDP-adat, így nőtt a magyar gazdaság!

Portfolio
A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye (szezonálisan és naptárhatással igazítottan) 2,7%-kal múlta felül az első negyedéveset. A GDP 17,9%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-válság első sokkja óriási leállásokat eredményezett a hazai gazdaságban. Az elemzők előzetesen arra számítottak, hogy az előző negyedévhez képest 2%-os, éves összevetésben pedig 17,2%-os lesz a gazdasági bővülés. Vagyis a gazdaság még annál is dinamikusabban bővült, mint amire a szakértők számítottak.

Az erőteljes GDP-növekedés várható volt, hiszen a második negyedévben már jóval kevesebb járványügyi korlátozás fékezte a magyar gazdaságot, így olyan területek is aktivizálódhattak, amelyek korábban szinte tetszhalott állapotban voltak. Elsősorban a szolgáltató szektor fontos ágazatai (vendéglátás, turizmus) produkálhattak jóval nagyobb hozzáadott értéket. A vártnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés