Előfizetői tartalom

Nagy harcban bukta el az első helyet Magyarország: már nem nálunk a legfájdalmasabb az infláció Európában

Egy hajszállal beelőzött Észtország, így hosszú hónapok után júliusban már nem Magyarországon volt a legmagasabb az infláció – derül ki az Eurostat szerdai közléséből. Így Lengyelországgal holtversenyben a második helyen állunk a kontinens rangsorában, vagyis továbbra is az élmezőnyben vagyunk. Európában már csak két olyan ország van, ahol az éves áremelkedési ütem egy százalék alatti.

Az utóbbi hónapokban megszokhattuk, hogy Magyarországon a legmagasabb az infláció, a júniusi 5,3%-os érték már kezdett kilógni az uniós statisztikák szerint. Aztán a KSH jelentése szerint júliusban 4,6%-ra esett vissza az áremelkedés üteme. A kérdés csak az volt, hogy ez elegendő volt-e ahhoz, hogy elveszítsük az első helyet. Kapcsolódó cikkünk 2021. 07. 16. Nincs megállás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés