Előfizetői tartalom

Ötször annyian haltak meg idén a koronavírus-járvány miatt Észtországban, mint tavaly egész évben

MTI
|
Portfolio
Észtországban ötször többen haltak bele az idei év első felében a koronavírus okozta betegség szövődményeibe, mint tavaly egész évben - közölte szerdán az észt egészségmegőrzési intézet vezetője. A részletes adatokat megvizsgálva ez nem annyira jelentős halálozást jelent nemzetközi viszonylatban és elsősorban az idén tavaszi harmadik hullámnak köszönhető, de persze ettől még szomorú statisztikáról van szó.

Piret Viiklepa az ERR hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy tavaly egész évben 203 ember halt meg Covid-19 betegségben, míg az idei év első felében 1020. Megjegyezte, hogy a halál pontos okának meghatározása időbe telik. Viiklepa szerint tavaly a fertőzöttek száma is alacsonyabb volt, az első haláleseteket pedig márciusban regisztrálták, és a nyár folyamán gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés