Előfizetői tartalom

Zacher: gyorsan növelni kellene a gyerekek átoltottságát, mert berobbanhat a járvány

Portfolio
A 60%-ot közelítő itthoni átoltottság még mindig nem elég és főként a gyermekek, fiatalok körében minél előbb növelni kellene, mert azzal kivédhetnénk egy újabb jelentős járványhullámot, ami az iskolakezdés utáni hetekben a szakértők szerint elindulhat – lényegében ezeket hangsúlyozza az Indexnek nyilatkozva Zacher Gábor, a Hatvani Kórház főorvosa. A hétvégi buszbalesettel is párhuzamot vont, amikor azt mondta, hogy az eddig járványhullámok csúcsán annyian haltak meg naponta (200-300 fő) a Covidban, mintha napi 30 ilyen buszbaleset történt volna.

Zacher szerint nagy gond, hogy Afrika és Ázsia egyes országaiban nagyon rosszul állnak még az átoltottság terén és „onnan jöhetnek az új mutánsok, amelyek már akár a delta utáni görög ábécét is kimerítik”. Ezért szerinte a fejlett és feltörekvő országoknak is arra kellene koncentrálni, hogy világszerte minél gyorsabban emelkedhessen az átoltottság. Azzal is gond van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés