Előfizetői tartalom

Elfogadták ma kínai GDPR-törvényt, de nagyon más, mint az európai

MTI
Törvényt fogadott el Kína pénteken annak megakadályozására, hogy a nagy internetes cégek visszaéljenek az internetre felkerülő személyes adatokkal. Az új jogszabály hasonlít az Európai Unióban három éve elfogadott Általános Adatvédelmi Rendelethez (GDPR), de nagy különbség, hogy nem korlátozza a kínai kormány, illetve a kormánypárt személyes adatokhoz való hozzáférését.

A jogszabály elfogadására az utóbbi években elszaporodott internetes csalások, de mindenekelőtt a felhasználóknak az adatok kiszivárgása láttán növekvő aggodalma miatt került sor. Az AP amerikai hírügynökség megjegyzése szerint a törvény tovább növeli a kormányzó Kínai Kommunista Párt által az internetes ágazatra gyakorolt nyomást. A kínai parlament állandó bizottsága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés