Előfizetői tartalom

Felpaprikázódtak a termelői árak - Egyre jobban fáj egy könnyed nyáresti vacsora?

Portfolio
Valószínűleg már nincs olyan háztartás Magyarországon, amely ne érezné az élelmiszerpiacon tapasztalható árrobbanást a mindennapi bevásárlás során. Az inflációt több dolog is fűti, az agráriumnak nemcsak a koronavírus-járvánnyal kellett a közelmúltban megküzdenie, hanem egyebek mellett a szélsőséges időjárással, a szállítási és rezsiköltségek növekedésével, a bérek emelkedésével, a forint gyengülésével, valamint az alapanyagár és csomagolóanyag drágulásával is.

Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 6 százalékkal 271 forint/kilogrammra, a vágópulyka élősúlyos termelői ára 2 százalékkal 398 forint/kilogrammra emelkedett augusztus elején az előző év azonos időszakának átlagárához képest az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint. Mindeközben a csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 1168 forint/kilogramm...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés