Előfizetői tartalom

Minden, amit a delta variánsról és a tüneteiről tudunk

Portfolio
A korábban indiainak nevezett delta variáns egész Európában, így itthon is terjed, „fertőzőbb, gyorsabban terjed és az eddigi jellemző tünetek mellett allergiaszerű tüneteket is okoz” – áll abban a keddi összegzésben, amely a hivatalos magyar koronavírus portálon jelent meg. Az anyag azt is újra rögzíti, hogy a „vírusmutáns a még beoltatlanokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért őket a védőoltás felvételére biztatjuk.”

Rövidebb a lappangási ideje a delta variánsnak A delta vírusvariáns lappangási ideje átlagosan 4 nap. Tehát rövidebb, mint a vadvírusé, vagy mint az alfa (korábbi nevén brit) vírusmutánsé, amelynek átlagosan 6 nap a lappangási ideje. Fertőzőbb, gyorsabban terjed A fertőzött személyek vírusürítésének mértéke is sokkal magasabb, ez a két tényező is az oka annak, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés