Előfizetői tartalom

Szijjártó: előrehaladott tárgyalásaink vannak a Szputnyik V vakcina debreceni gyártásáról

Portfolio
|
MTI
Budapesten fogadta kedden Szergej Lavrov orosz külügyminisztert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és kettejük tárgyalása után a sajtótájékoztatón több fontos ügyben is elhangzottak információk. Az egyik szerint várhatóan még idén ősszel alá tudja írni Magyarország és Oroszország az újabb hosszú távú, 15 éves gázvásárlási szerződést, ami a csaknem véglegesen elkészült Északi Áramlat 2-ből adódó helyzetre is reagál, másrészt előrehaladott tárgyalások vannak a két ország között az orosz Szputnyik V vakcina debreceni oltóanyaggyárban való gyártásáról azután, hogy az egység jövő év végére elkészül. További bejelentések is elhangzottak az eseményen.

15 éves gázszerződés Szijjártó Péter a 15 éves gázvásárlási szerződés lehetőségéről már a nyár elején beszélt, a mai tárgyalásokat követően pedig megerősítette, hogy erre törekszik a magyar fél és a jövő hétfői oroszországi tárgyalásai nyomán várhatóan még ősszel alá is írhatják a szerződést. Hangsúlyozta, hogy az Északi Áramlat 2-vel, amely még...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái