Előfizetői tartalom

Kicsit már látszik a hozamokon a magyar tapering hatása

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ közzétette a mai állampapírpiaci referenciahozamait. Ez alapján elmondható, hogy csak minimálisan mozdultak az állampapírpiaci hozamok a mai kereskedésben. Az elmúlt három napban mindig emelkedtek a hozamok, de csak tegnap volt szemmel látható mértékű. Ez alapján elmondható, hogy összességében az elmúlt napokban a hosszabb lejáratokon már látszik a jegybanki "tapering" bejelentésének némi hatása.

A tegnapihoz képest a rövid hozamok összességében alig változtak, és a hosszú oldalon is inkább az érdemel megjegyzést, hogy egységesen 2-4 bázispontos volt az emelkedés minden lejáraton. A 10 éves lejáratú állampapír hozama 4 bázisponttal került feljebb. Összességében tehát továbbra is elmondható, hogy a jegybank keddi bejelentése, miszerint a vásárlásaival fokozatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés