Előfizetői tartalom

Így változott Budapest zöldfelületeinek nagysága az elmúlt évtizedekben

Az elmúlt közel három évtizedben némileg javult a budapesti zöldfelületek kiterjedésének aránya és egészségi állapota, legalább is a zöldfelület-intenzitás mutató szerint. Ez nagymértékben a felhagyott, használaton kívüli területek invazív növények általi spontán cserjésedésének, erdősülésének, illetve a meglévő vegetáció erősödésének köszönhető, ugyanakkor jócskán történtek olyan területhasználati változások is, amelyek a zöldfelületek csökkenését okozták.

Az idei nyár időjárási szélsőségei még egyértelműbbé tették, hogy a klímaváltozás megfékezését szolgáló intézkedések mellett a már elkerülhetetlen változásokra való felkészülés is egyre sürgetőbb feladat. Magyarországon elsősorban a sorozatos hőhullámok keserítették meg az életet, különösen az ország népességének közel háromnegyedét kitevő városlakókét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés