egészségügy műtét kórház orvos
Gazdaság

Csányi Sándoré lett a Budai Egészségközpont

Portfolio
Megvásárolta a Budai Egészségközpont alapítójának 25%-os tulajdoni hányadát Csányi Sándor OTP-vezér cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. - írja a Népszava. A vállalat ezzel 100%-os részesedéssel bír a szolgáltatóban.

Javában zajlik az új kórháztömb építése és annak a finanszírozásába már nem tudok beszállni, ezért úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet - ezzel indokolta döntését a lapnak Varga Péter Pál gerincsebész, az intézmény alapító tulajdonosa. Hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi szerkezet változása nem érinti a betegellátást. Az intézmény vezetése továbbra is Varga Péter Pál kezében marad.

A Budai Egészségközpontot (BEK) nem kizárólag magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt: a Királyhágó utcai központi kórházban közfinanszírozással látják el és operálják mintegy 16 éve a legsúlyosabb gerincbetegeket. Ez a tevékenység a továbbiakban is zavartalanul működik majd.

A Budai Egészségközpont ott lesz a portfolio szeptember 22-i konferenciáján. Részletek itt:

"Szakmailag szinte mindig folyamatos fejlesztési kényszerben voltunk, vagyunk, így vált már jó néhány éve például abszolút prioritássá a műtőink, az intenzív-ellátásunk modernizációja, bővítése. S bár a jelenlegi ellátóhelyeink is nemzetközi színvonalúak, az épület már nem alkalmas további fejlesztésekre, szükség van egy új műtéti tömbre, magánkórházi fekvő részlegre. Ez az építkezés 35 milliárdos projekt. A cégből eddig sem vettünk ki osztalékot, s a következő 15 év arról fog szólni, hogyan fizeti majd vissza a tulajdonos az építkezés költségeit. Az életkoromból adódóan (Varga Péter Pál néhány hete töltötte be a 70. évét) az üzletrészem hozadékát közvetlenül szeretném élvezni” - mondta az alapító.

Varga azt nem árulta el a Népszavának, hogy mennyiért adta el tulajdoni hányadát, de annyit elmondott, hogy milliárdos tételről van szó. Elmondása szerint ennek egy részéből finanszírozza majd Kunffy Lajos festőművész kissé elhanyagolt, somogyi emlékmúzeumának felújítását, amivel immár két éve aktívan foglalkozik. 

Épp két évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Varga Péter Pál ezt megelőzően 2018-ban értékesítette 15%-nyi üzletrészét a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonitas 2002 Zrt. részére, így csökkent az akkori 40%-os részesedése 25%-osra.

Címlapkép: Getty Images

turow bánya
kisköre
kanada ottawa
FrankfurtiTőzsde
varsó
szomorúnyugdíjas

Holdblog Kihaló iparágak?

Az ábrához hozzátehetjük, hogy azért az e-könyveket mégis csak könnyebb megosztani másokkal. Emlékezhetünk...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
turow bánya