Előfizetői tartalom

Lezárult a Titász akvizíciója, az Opushoz került a társaság

Portfolio
Sikeresen lezárult az Opus Energy és az E.On Hungária között az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására irányuló tranzakció. Mint ismert, az Opus Global és a Status Energy által ötven-ötven százalékban tulajdonolt Opus Energy még ez év márciusában kötött adásvételi szerződést, a tranzakció zárására az eredeti ütemtervnek megfelelően augusztus 31-én került sor. A tiszántúli áramhálózati vállalat 2021. szeptember 1-től Opus Titász néven, a tőzsdei társaság konszolidált leányvállalataként működik, tovább erősítve ezzel stratégiai fontosságú energetikai portfolióját.

Az adásvételi szerződés megkötése után öt hónap elteltével az E.On csoportból kiválva folytat a társaság villamosenergiai elosztói engedélyes tevékenységet az ország észak-keleti régiójában (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Békés megye jelentős része). Az ügymenet zökkenőmentes folytatása érdekében a szükséges fejlesztések megtörténtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés