Előfizetői tartalom

Diákok ingyenes közösségi közlekedése: tájékoztatót adott ki a BKK

Portfolio
A Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát, amely ingyenessé teszi a 14 éven aluliak számára a közösségi közlekedést Budapesten. A rendelet 2021. szeptember 2-án, csütörtökön lép hatályba. Aki időközben már megvásárolta a bérletét, de ezután már ingyenesen utazik, annak a BKK visszatéríti a bérletének árát. A BKK közleményben foglalta össze a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat.

Kire vonatkozik az ingyenes utazás? Az érintett diákok annak a tanévnek az utolsó napjáig (azaz augusztus 31-ig) vehetik igénybe díjmentesen a szolgáltatást, amelyben a 14. életévüket betöltik. Az új rendelet értelmében minden olyan 2007. szeptember 1. után született, 14 év alatti gyermek ingyenesen utazhat a BKK járatain, aki érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkezik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés