Előfizetői tartalom

Felejtsd el az A++ címkét a fényforrásokon!

Portfolio
Az energiaszámlák mérséklése és az uniós fogyasztók karbonlábnyomának csökkentése érdekében szeptember 1-jétől minden üzletnek és online kiskereskedőnek alkalmaznia kell a villanykörtékre és egyéb világítástechnikai termékekre vonatkozó, széles körben elismert uniós energiacímke új változatát. A lépés az ágazat energiahatékonyságának az elmúlt években bekövetkezett jelentős javulását követi, ami azzal járt, hogy a fényforrások (például izzók és LED-modulok) közül egyre több érte el a jelenlegi skála szerinti A+ vagy A++ minősítést. A legfontosabb változás a visszatérés az egyszerűbb A–G skálához.

A lépés egyébként nem jelent nagy újdonságot a hazai fogyasztóknak, ugyanis Magyarországon már ez év elején kötelezővé vált a régi, elavult besorolás leváltása más terméktípusok esetében. A hűtők és fagyasztók, mosogatógépek, mosógépek és televíziók (és más külső monitorok) körére vonatkozó energiacímkék 2021. március 1-jei felülvizsgálatát követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés