Előfizetői tartalom

Nem bír a hatalmas olajszőnyeggel Ciprus

MTI
Ciprus szerdán segítséget kért az Európai Uniótól a sziget keleti partjainál elterülő hatalmas olajszőnyeg miatt. Az Európai Bizottság (EB) egyik szóvivője a nap folyamán közölte, a brüsszeli hatóság felajánlotta, hogy egy különleges, olajszennyeződések eltávolítására épített hajóval segítik a munkálatokat. Az EB emellett együttműködést javasolt az érintett országoknak a barcelónai megállapodás keretében, amely a Földközi-tenger védelméről rendelkezik.

Kedden a sziget hatóságai közölték, félő , hogy a szennyezés órákon belül elérheti a sziget északkeleti partjait a Karpaszia (törökül: Dipkarpaz) földnyelvnél. Kosztasz Kadisz ciprusi környezetvédelmi miniszter szerint az olaj nagyjából egy héttel korábban szivárgott ki egy szíriai elektromos erőműből a tengerbe. Ugyanakkor egy geopolitikai probléma is megnehezíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés