Előfizetői tartalom

Ki kell zárni Magyarországot az EU-ból a világ egyik leghíresebb közgazdásza szerint

Portfolio
Demokratikus intézményeket nem lehet erővel és külföldi segélyekkel felállítani – vonja le a következtetést a Nyugat afganisztáni eredményeiről Daron Acemoglu, az amerikai MIT egyetem sztárközgazdásza, a nagysikerű Miért buknak el nemzetek? című könyv társszerzője. Azt írja, hogy a taulságnak világosnak kell lennie az EU számára: ha nem mutat példát, és nem rúgja ki saját önkényurait, demokrácia melletti kiállása semmit sem fog jelenteni.

Daron Acemoglu a Project Syndicate gondozásában megjelent cikkében Mark Rutte holland miniszterelnököt idézi, aki a melegellenes törvénycsomag elfogadása után arra jutott, hogy Magyarországnak többé "nincs helye az EU-ban". "Igaza van" - véli Acemoglu, aki szerint az EU-nak meg kéne kezdenie a kizárási folyamatot, majd ha Magyarországgal végzett, hozzákezdhetne Lengyelország kizárásához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés