Előfizetői tartalom

Stiglitz: Ez a gazdasági rendszer nem működik, itt az idő, hogy változtassunk

Portfolio
A koronavírus-járvány felszínre hozta az amerikai gazdasági rendszer problémáit, és egyben esélyt is adott arra, hogy kezeljük ezeket a gondokat - mondta Joseph Stiglitz, a Világbank egykori vezető közgazdásza. Stiglitz szerint viszont jó hír, hogy egyszerre több problémát is lehet kezelni. A globális minimumadót úgy kommentálta a közgazdász, hogy véget ért az adóverseny a világban.

"Nem szabad elvesztegetni a válság adta lehetőséget" - mondta Joseph Stiglitz a CNBC-nek, kiemelve, hogy az Egyesült Államok jelenlegi gazdasági rendszere nem működik megfelelően. Elmondása szerint a koronavírus-válság felszínre hozta a problémákat: az egyenlőtlenséget, a klímaváltozás hatásait és a gazdaság ellenálló képességének hiányát. A közgazdász ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés