Előfizetői tartalom

Naponta megtudják a köznevelési intézményvezetők, kik oltatták be magukat

Portfolio
Egy péntek este megjelent, szombattól hatályos kormányrendelet szerint naponta tájékoztatni kell a köznevelési intézmények vezetőit arról, hogy az intézménnyel munkaviszonyban, vagy közalkalmazotti jogviszonyban állók közül ki van beoltva, illetve ki tekinthető más módon védettnek a koronavírus ellen. Egyelőre a jogszabály nem tartalmaz esetleges retorziót azokkal szemben, akik például nincsenek beoltva, mint ahogy egy már létező jogszabály ezt az egészségügy területén előírja (nem kerülhetnek betegekkel kontaktusba, így át kell helyezni őket más munkakörbe, illetve kötelező oltást is előírhatnak nekik).

Az 508/2021. (IX. 3.) kormányrendelet „a köznevelési feladat ellátásához kapcsolódó védelmi intézkedések veszélyhelyzeti szabályairól” címet viseli és elrendeli, hogy egyéb személyes adat ismertetése nélkül az EESZT működtetőjének a taj-szám alapján naponta össze kell vetnie az oltási adatbázisban lévő adatokat a köznevelési intézményben dolgozók adataival....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés