Előfizetői tartalom

Itt a lista, ők a világ legjobban kereső sportolói

Portfolio
A sportban – sportágtól függetlenül - a óriási összegek röpködnek. A világ legjobban fizetett sportolói több tízmilliót, sőt százmilliókat keresnek évente, részben a különböző szponzorációknak köszönhetően. A világjárvány miatt sok sportág kereskedelmi szempontól jelentős csorbát szenvedett el, hiszen jó ideig egyáltalán nem lehetett sportrendezvényeket tartani, majd amikor már lehetett, akkor is csak zárt kapuk mögött, amivel a jegyeladásokból származó bevételek gyakorlatilag hónapokra teljesen kiestek. Bár általánosságban elmondható, hogy a csapatok és tulajdonosaik jelentősen kevesebbet kerestek ebben az időszakban, egyes sportolókra ez nem teljesen igaz, sőt, a Top50 legjobban kereső sportoló összesített jövedelme megdöntötte az egy évvel korábbi rekordot.

A világ legjobban kereső sportolói A Forbes 2021-es éves rangsora szerint a világ legjobban fizetett sportolói közül az 50 legjobban fizetett sportoló rekordévet tudhat maga mögött, és 12 hónap alatt közel 2,8 milliárd dollárt keresett, több mint 150 millió dollárral megdöntve az egy évvel korábbi rekordot. A lista élén Connor McGregor, a megosztó MMA harcos áll, aki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés