Előfizetői tartalom

Brexit: határozatlan időre kibújik az északír protokoll alól a brit kormány

Portfolio
Az idén január óta hatályos és kötelezően végrehajtandó Brexit-megállapodás északír-brit határra vonatkozó vámellenőrzési szabályát most szeptember végétől kellene alkalmaznia a brit hatóságoknak, de egy tegnap esti újabb egyoldalú döntéssel azt jelentette be a brit kormány, hogy azt továbbra sem fogja alkalmazni és immár határidőt sem rendelt az újabb halasztáshoz.

Mi a lényeg, hogy jutottunk el idáig? A vámellenőrzésnek március vége óta már zajlania kellene, de a kezdődátumot még akkoriban szeptember végére halasztotta a brit fél, hátha addig el tudja érni az Európai Uniónál a brit-északír áruszállítási relációban fellépő vámellenőrzési előírás (északír protokoll) felpuhítását. Az EU azonban hajthatatlan, ragaszkodik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés