Előfizetői tartalom

Döntött a kínai Sinopharm: ők is mRNS-vakcina gyártásába kezdenek

Portfolio
Miután több kisebb kínai cég már elkezdte a fejlettebb technológiát jelentő mRNS-alapú vakcina gyártását az országban, most azt jelentette be a hatalmas kínai állami vállalat, a Sinopharm, hogy az elölt vírust tartalmazó eddigi hagyományos vakcinakészítményük után szintén mRNS-technológiájú vakcinát fognak előállítani – jelentette a Financial Times.

Ez fontos fejlemény magyar szempontból is, mert itthon szintén a hagyományos vakcinakészítményükből kaptak sok százezren, ami után kérdőjelek merültek fel – főleg az idősebbek körében – a kellően erős koronavírus ellenanyag termelési szintről, illetve arról, hogy az immunválasz valóban erős-e. Ezzel is összefügg, hogy a harmadik oltásként azoknak, akik Sinopharmot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés