Előfizetői tartalom

Itt a friss rangsor: jól teljesít a magyar gazdaság, de az élmezőnytől nagyon messze vagyunk

Portfolio
Közzétette az Eurostat a második negyedéves európai GDP jelentését, és egyben az (Luxemburgot leszámítva) összes tagállam második negyedéves teljesítményét. Az előző, első becsléseket tartalmazó rangsorban Magyarország még az ötödik helyen volt, de azóta több ország is közzétette a saját adatait, és több helyen a magyart jócskán meghaladó növekedést látunk a második negyedévben. Általánosságban elmondható, hogy a statisztikai hivatalok inkább felfelé módosították a számokat a második becsléskor, azaz az európai gazdaság teljesítménye még az első becsléshez képest is kedvezőbben alakult.

Felfelé módosította az Eurostat a tagállamok által közölt növekedési adatok alapján a második negyedéves uniós GDP-számokat: az eurózóna a korábban közölt 2 helyett 2,2%-kal, az EU 1,9% helyett 2,1%-kal tudott növekedni a második negyedévben az előző negyedévhez képest. A tagállamok döntő része felfelé módosított a második becslés során, és több tagállam is közzétette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés